Praca technolog Oferty pracy Technolog żywności

Technolog żywności

Ogłoszenie numer: 9418717, z dnia 2025-01-10

ZPC Milanówek Sp. z o.o.

ZPC Milanówek jest firmą rodzinną. Od samego początku specjalizuje się w produkcji Tradycyjnej Krówki Milanowskiej znanej i kochanej przez konsumentów w całym kraju. Firma od 15 lat rozwija dodatkowo produkty z kategorii Fudge, Nougat oraz słodycze w czekoladzie, w tym produkty o niskiej kaloryczności. Produkty ZPC Milanówek, często nietypowe, są wybierane przez największe sieci na całym świecie i oferowane nawet w najdalszych zakątkach globu.
 
Celem naszej firmy jest nieustanny rozwój i innowacja we wszystkich dziedzinach naszej działalności. Dbamy aby nasze produkty zaskakiwały swoją unikatowością i smakiem, jednocześnie wpisując się w aktualne trendy żywieniowe. Dostosowujemy nasz zakład do najnowszych standardów pracy, dbając aby nasz personel mógł funkcjonować w przyjaznym ale i nowoczesnym otoczeniu. Kierujemy się najwyższymi wartościami, zapewniając bezpieczeństwo, poszanowanie ludzkiej pracy oraz uwzględniając troskę o środowisko. Gwarancją najwyższej jakości jest wdrożenie przez ZPC Milanówek najbardziej wymagających certyfikacji takich jak: IFS Food, BRC, Smeta, RSPO, a także HALAL Assurance System.
 
Dowiedz się więcej i dołącz do ZPC Milanówek!

Technolog żywności

Miejsce pracy: Grodzisk Mazowiecki

 

Opis stanowiska

  • Praca nad rozwojem i wdrażaniem nowych produktów
  • Rozwój bazy surowców stosowanych w produkcji zgodnie z trendami konsumenckimi
  • Przeprowadzanie kalkulacji bilansu masy, wartości odżywczych
  • Czynny udział w nadzorze technologicznym nad produkcją
  • Opracowywanie i wdrażanie nowych technologii do produkcji oraz doskonalenie istniejących
  • Prowadzenie prób technologicznych
  • Optymalizacja procesów związanych z produkcją wyrobów, inicjowanie zmian technologicznych
  • Opracowywanie, aktualizacja i nadzór nad dokumentacją technologiczną, w tym tworzenie specyfikacji

Wymagania

  • Znajomość języka angielskiego na poziomie zaawansowanym - minimum B2
  • Wykształcenie: technologia żywności lub pokrewne
  • Doświadczenie w pracy na analogicznym stanowisku, preferowane doświadczenie w branży cukierniczej lub piekarniczej
  • Znajomość procesów technologicznych w obszarze produkcji spożywczej
  • Znajomość prawa żywnościowego
  • Samodzielność, dobra organizacja pracy, zaangażowanie
  • Umiejętność samodzielnego podejmowania decyzji

Oferujemy

  • Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę w polskiej firmie z ugruntowaną pozycją na rynku
  • Atrakcyjne wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności i doświadczenia
  • Praca na pełen etat od poniedziałku do piątku w godzinach 8-16
  • Przyjazną atmosferę oraz energiczny zespół współpracowników
  • Możliwość rozwoju i zdobycia szerokiego doświadczenia zawodowego
  • Prywatna opieka medyczna
  • Zniżki na firmowe produkty i usługi
  • Parking dla pracowników
  • Dofinansowanie zajęć sportowych
  • System poleceń pracowniczych
  • Szkolenia podnoszące kwalifikacje
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.

Podobne oferty

22-01-2025

Specjalista ds. analiz technologicznych

Sokołów S.A.

mazowieckie / Sokołów Podlaski

Osoba zatrudniona na w/w stanowisku będzie odpowiedzialna za: Przygotowywanie raportów z realizacji planów produkcji Dywizji Wieprzowej i Wołowej Przygotowywanie analiz rozliczenia technologicznego uzysków na uboju i rozbiorze Dywizji Wieprzowej i Wołowej...

22-01-2025

Starszy Kontroler Jakości

Dr Gerard Sp. z o.o.

lubelskie / Radzyń Podlaski

Główne zadania: kontrola i rejestracja dostaw pobieranie prób i wykonywanie analiz surowców i opakowań, półfabrykatów oraz wyrobów gotowych kontrola jakości półfabrykatów i wyrobów w toku produkcji badania przechowalnicze wyrobów kontrola higieniczna...

19-01-2025

Technolog żywności

Klient portalu Praca.pl

mazowieckie / Błędów

Koordynowanie procesów przetwarzania owoców, zapewniając najwyższą jakość produktów. Implementacja nowatorskich technologii i optymalizacja istniejących procedur produkcyjnych. Ciągłe monitorowanie i kontrola jakości surowców oraz produktów gotowych....